Kukorica krémleves

2014.06.29 12:50

Sokan óckodnak a név hallatán a kukorica krémlevestől, pedig isteni finom. Hétvégi sütögetésen is nagy sikere volt mindenkinél :) Elkészíteni is nagyon egyszerű, de ez nem az a tipikus egészséges étel. Ezt hagyjuk meg a csalós napokra :) Csak körülbelüli mennyiségeket írok, mert mindenki alakíthatja krémesebbé, sűrűbbé saját szájíze szerint.

Hozzávalók:

  • 2 konzerv édes kukorica

  • 2 db húsleveskocka

  • 2 nagy fej hagyma

  • 4dl nagy zsírtartalmú tejszín (aki krémesebben szereti rakhat bele mascarponét)

  • chili paprika

Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzá adjuk a kukoricát és pirítjuk őket együtt kb. 2 percig. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyival ellepje a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, a húsleves kockát is belerakjuk és a chilit is beleszórhatjuk, attól függően ki mennyire szereti csípősen. Ha ez meg volt, akkor egy botmixer segítségével kicsit összeturmixoljuk, de nem teljesen, maradjon picit darabos! A tejszínhez merjünk egy nagy merőkanállal a kukoricás alapléből és ezt is turmixoljuk össze,majd öntsük a leveshez és keverjük el. Hagyjuk egy párat rottyani és kész is. Ha szeretnénk egy kicsit színezni azt piros paprikával megtehetjuk. Forrón tálaljuk, tetején reszelt cheddar sajttal és levesgyönggyel vagy pirítósra olvasztott fokhagymás cheddar sajttal! :) Jó étvágyat!