Diétás-glutémentes palacsinta

2014.08.20 11:31

Kicsi kimaradás után megint elkezdek bologoni, csak kicsit sok volt a munka... :) Ez a palacsinta szerintem eszméletlen jó, mert nemcsak egyszerű de fini is. Az egyetlen hátránya, hogy inkább rakott palacsintának jó, mert nem lehet feltekerni, nem elég rugalmas a tésztája. 200 gramm rizslisztet elkeverünk 3 evőkanál kókuszolajjal, 2,5 dl vízzel és két egész tojással. Pihentetjük 5 percig és süthetjük is! Spaklival tudod megfordítani vagy a levegőbe, különben elszakad! Úgyhogy hajrá ;) A legesleg finomabb töltelék szerintem a baklavához hasonlít, arányokat nem írok, mert érzésre szoktam elkészíteni, mint a legtöbb ételt...de mindenki saját ízlése szerint csinálhatja-variálhatja, csak egy kis fantázia és az ízek élvezete szükséges.
Az alapja darált dió, amit felfőzünk egy kis rizstejjel vagy kókuszkrémmel, ízesítésnek pedig használunk citromlevet ill. annak héját lereszelve, fahéjat, szegfűszeget és mézet. Dúsíthatjuk apróra vágott aszalt gyümölccsel vagy étcsoki forgácsokkal. És ezt a szuper fini tölteléket rétegezzük a palacsintánkkal. Végül úgy fog kinézni, mint egy kis torta, amiből tudunk kis cikkeket vágni. Elájulsz olyan fincsi ;)

És mivel nem édes a tészta így játszhatunk kicsit, h párolt cukkinis-padlizsános-hagymás csirkemellet tölteleket teszünk bele. Vagy akármi egészséges finomságot, amit megkívánunk. Jó étvágyat!