Blog

2014.08.28 11:47

Mostanában meg vagyok őrülve a kókuszért, meg persze a csokiért (de a csokiért mondjuk  mindig :D ). Itt egy csoda süti, ami megint csak nagyon egyszerű és paleosok is fogyaszthatják. Mi édesszájúak tartsunk össze ;)

Hozzávalók:

                              Alaphoz: 1 db tojás, 150 g kókreszelék, 100 g darált mandula, ízlés szerint méz                              

Krémhez: 2 kisebb avokádó, 2-3 banán, 2 db tojás, 3 evőkanál kakaó, 100 g olvasztott étcsoki

Elkészítés:

A torta alap hozzávalóit összeturmixoljuk, majd sütőpapírral kibélelt tortaformába belenyomkodjuk 1,5 cm vastagon. Erre tesszük majd rá a krémet, amit pürésítünk vagy összeturmixolunk. 170°C-on sütjük 45 percig! Miután kihűlt hagyjuk, hogy a hűtőben 1 éjszakát álljon. Jó étvágyat! :)

2014.08.25 18:35

Egyszerű, de nagyszerű diétás finomság. A mandulát nyomjuk az aszalt szilva közepébe és ezt mártsuk bele kemény habbá vert tojásfehérjébe. Süssük ki kókuszolajba vagy süssük meg zsírpapíron sütőbe
Aszalt sárgabarack-pisztácia kombó is nagyon finom. Jó étvágyat!

2014.08.21 17:54

Biztos veled is előfordult, hogy a falánkság úrrá lett rajtad és mindenféle édességgel teli tömted magadat. Az ilyen pillanatokra ez a csoki tökéletes. Elég édes és finom ahhoz, hogy ne edd túl magad a hűtőben található összes édességgel :D Ráadásul liszt és tejmentes, sőt hozzáadott cukor sincs benne...

Tudjátok: "Finomat egészségesen!" (Ha nem bírsz 2 órát várni, a fagyasztóba 10 perc is elég :D )

2014.08.20 11:31

Kicsi kimaradás után megint elkezdek bologoni, csak kicsit sok volt a munka... :) Ez a palacsinta szerintem eszméletlen jó, mert nemcsak egyszerű de fini is. Az egyetlen hátránya, hogy inkább rakott palacsintának jó, mert nem lehet feltekerni, nem elég rugalmas a tésztája. 200 gramm rizslisztet elkeverünk 3 evőkanál kókuszolajjal, 2,5 dl vízzel és két egész tojással. Pihentetjük 5 percig és süthetjük is! Spaklival tudod megfordítani vagy a levegőbe, különben elszakad! Úgyhogy hajrá ;) A legesleg finomabb töltelék szerintem a baklavához hasonlít, arányokat nem írok, mert érzésre szoktam elkészíteni, mint a legtöbb ételt...de mindenki saját ízlése szerint csinálhatja-variálhatja, csak egy kis fantázia és az ízek élvezete szükséges.
Az alapja darált dió, amit felfőzünk egy kis rizstejjel vagy kókuszkrémmel, ízesítésnek pedig használunk citromlevet ill. annak héját lereszelve, fahéjat, szegfűszeget és mézet. Dúsíthatjuk apróra vágott aszalt gyümölccsel vagy étcsoki forgácsokkal. És ezt a szuper fini tölteléket rétegezzük a palacsintánkkal. Végül úgy fog kinézni, mint egy kis torta, amiből tudunk kis cikkeket vágni. Elájulsz olyan fincsi ;)

És mivel nem édes a tészta így játszhatunk kicsit, h párolt cukkinis-padlizsános-hagymás csirkemellet tölteleket teszünk bele. Vagy akármi egészséges finomságot, amit megkívánunk. Jó étvágyat!

2014.07.12 17:48

Szuper egyszerű művelet kókusztejet  előállítani házilag. Nem szükséges más csak kókuszreszelék vagy friss kókuszdió (ez utóbbi sztem egészségesebb, mert benne semmilyen adalékanyag) és víz. Ha ízesíteni szeretnéd akkor xillitet vagy akár vaníliarúdat is használhatsz. Amennyiben friss kókuszdióból készíted, akkor vagy le kell reszelni vagy be rakod a kókuszdió húsát egy konyhai aprítógépbe és összeaprítod. Attól függően, hogy mennyi reszelékből állítjuk elő 10 dekánként adunk hozzá 5 deci vizet. A víz felével leforrázuk a kókuszreszeléket és így hagyjuk egy éjszakán át állni...Majd reggel hozzáöntjük a víz másik felét és mehet a turmixgépbe a kókuszos víz. Végül leszűrjük egy gézlapon a már kész kókusztejet és fogyaszthatjuk is. A fent maradt kókuszreszeléket pedig sütikébe eltudjuk használni.

2014.07.08 13:59

Hogy ne csak a paleosoknak kedvezzünk, íme egy eszméletlen finom fitness süti, ami egy igazi protein bomba és VIGYÁZAT, nagyon rá lehet kattani!!! :D

Hozzávalók:

  • min. 70%-os étcsokoládé

  • 250 g sovány túró

  • teljes kiőrlésű keksz

  • 1 adag protein (szerintem kekszessel a legjobb, de vaníliással és csokissal is fincsi)

  • pici méz és picike sovány tej a kekszhez

Egy kis téglalap alakú tálra lesz szükségünk, amibe rétegezni fogjuk ezt a sütikét. A kekszeket belemártjuk langyos mézes tejbe ( a méz hanyagolható), amivel a tál alját kirakjuk. Majd megolvasztott fekete csokit csurgatunk a kekszes rétegre, ne túl sokat, nehogy keserű legyen...ezután tényleg csak egy ici-pici (kb. 3 cl) vizzel kikeverjük a fehérjét csomómentesre. Ezt a sűrű proteint hozzáadjuk a túróhoz és jól elkeverjük benne. A túrós töltelék jön a feketecsokis kekszre, egyenletesen eloszlatjuk, majd megint az olvasztott feketecsoki következik, amit a töltelékre csurgatunk. A süti legteteje pedig megint csak a tejbe mártott kekszecske lesz. Szépen, egyenletesen, kirakosgatjuk és lefóliázzuk. Mehet a hűtőbe pár órára (bár én sose tudtam kivárni, amikor ilyet csináltam) és fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!

2014.07.07 14:40

Az utóbbi hetekben meg vagyok őrülve a málnáért és az áfonyáért. Igazából ebbe az időszakba tudunk betelni velük. De persze a paleo sütikkel nem tudok betelni ;) Mindennapra jut valami finomság. A következő muffint én áfonyával készítettem, de lehet málnával is akár vagy étcsoki darabkákkal és mogyoróval.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás

  • 22 g kókuszzsír

  • 35 ml kókusztej vagy rizstej

  • 50 g méz

  • fél citrom kifacsart leve

  • 30 kókuszliszt

  • 20 g xillit

  • kb. 60 g áfonya

A megmosott áfonyát a muffinformákba egyenletesen elosszuk, kb 8 kisebb muffin fog ebből az adagból kijönni. Majd egy tálba habverővel az összes hozzávalót csomómentesre keverjük. Betöltjük vele az áfonyával kibélelt muffinformákat. Végül 180°C-on 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk, egy pohár hideg kókusztejjel :) Jó étvágyat!

2014.07.01 15:19

A minap ezt a gyors kis paleo ebédet dobtam össze, abból amit itthon találtam. Gyors is volt, finom is volt :) És már párom is elkezdett átpártolni a paleo étrend felé. Annyit nyalakodott a paleos finomságokba, hogy elkezdte megszeretni.....gondolta ő is kipróbálja. Eddig sikerrel :)

Francia hagymaleves paleo módra

A felkarikázott vöröshagymát kókuszzsíron enyhén megpirítjuk majd lefedjük és pároljuk, amíg teljesen puha nem lesz. Felöntjük vízzel és leveskockával, sóval, borssal ízesítjük. Ha jó krémesre szeretnénk, akkor ne sajnáljuk belőle a kókuszkrémet :) De mielőtt hozzá adnánk, keverjük el  egy merőkanál meleg hagymaleves alaplével és csak ezután öntsük a krémet a leveshez. Ha sűríteni is szeretnénk (ami szerintem kimondottan jót tesz neki) akkor csináljunk rántást kókuszzsírból és kókuszlisztből, majd adjuk a leveshez és még 3 percig főzzük. Aki megengedi magának a paleo diétába a kemény sajtot, az nyugodtan reszelhet a forrón tálalt levesbe egy kis trappistát. Annyira finom lesz, hogy nem is lehet különbséget tenni az igazi és a paleo változat között :)

Tonhal fasírt karfiol rizzsel (kompromisszumos)

2 konzerv tonhalat összekeverünk 2 tojással és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Fűszerezhetjük sóval, borssal, oregánoval, bazsalikommal, stb.... Kis fasírtokat formázunk belőle és kisütjük egy kevés kókuszzsíron. (Laposabb fasírtokat is csinálhatunk, akkor gyorsabban átsülnek és egy minimális kókuszzsír is elég). A karfiol rizshez a karfiolt puhára főzzük sós vízben, majd leszűrjük, végül pedig leturmixoljuk és kókuszzsíron megpirítjuk. A tonhal fasírthoz én csináltam paradicsom szószt is, ami szintén nagyon egyszerű. Paradicsompürét felfőzünk egy kis nyírfacukorral, fokhagymával. Sóval borssal ízesítjük és már önthetjük is nyakon a kis fasírtokat :) Jó étvágyat!

Málnás hab

Hát ez tényleg piszok egyszerű. 4 tojásfehérjét nyírfacukorral elkezdünk felverni kemény habbá és fokozatosan hozzá adunk 15-20 dkg málnát. Hűtőbe betesszük és ha kellőképpen lehűlt, már ehetjük is :)

2014.07.01 12:48

Tényleg csoda muffin <3 Csuda finom, frissítő és habkönnyű... A levendulás tészta recept már régebb óta meg volt, de a levendulás-fehércsokis hab amivel bevonjuk azt megálmodtam :) Hétvégén bűvészkedtem vele elsőnek és pikk pakk el is fogyott. (Természetesen nem paleos, de ilyenkor amikor másoknak finomságot csinálunk célszerű magunknak is készíteni valami diétás vagy paleos ínyencséget, hogy ne csipegessünk és kerüljük el a csalást is. Hamarosan paleo muffin receptet is írok ki.)

Levendulás muffin tészta hozzávalók:

  • 140 g liszt
  • 80 g cukor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 25 g olvasztott vaj
  • fél pohár natr joghurt
  • fél citrom leve és lereszelt héja
  • 3 evőkanálnyi levendula főzet és szárított levendula virág

Lisztet leszitáljuk és a többi száraz hozzávalót hozzákeverjük. A tojást összekeverjük a cukorral, vajjal, joghurttal, citrom levével és a levendula főzettel. Majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet keverés közben. Betöltjük a masszát a muffin formákba és 180°C-on sütjük 20-25 percig. Ha kész hagyjuk kihűlni...

Levendulás csoda hab hozzávalók:

  • 1 tábla fehér csokoládé
  • citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaj
  • szárított levendula virág
  • 4 dl cukrozott habtejszín

A fehér csokit és a vajat gőz felett olvasszuk meg a citrom reszelt héjával és a szárított levendulával. A hideg habtejszínt kezdjük el felverni és fokozatosan öntsük hozzá a fehér csokit. Végül verjük kemény habbá és tegyük csillagcsöves habzsákba. Egyenként szépen nyomjuk a muffinok tetejére ezt a csoda habot :) És kész is. Díszíthetjük egy szál friss levendulával! Jó étvágyat!

2014.06.29 12:50

Sokan óckodnak a név hallatán a kukorica krémlevestől, pedig isteni finom. Hétvégi sütögetésen is nagy sikere volt mindenkinél :) Elkészíteni is nagyon egyszerű, de ez nem az a tipikus egészséges étel. Ezt hagyjuk meg a csalós napokra :) Csak körülbelüli mennyiségeket írok, mert mindenki alakíthatja krémesebbé, sűrűbbé saját szájíze szerint.

Hozzávalók:

  • 2 konzerv édes kukorica

  • 2 db húsleveskocka

  • 2 nagy fej hagyma

  • 4dl nagy zsírtartalmú tejszín (aki krémesebben szereti rakhat bele mascarponét)

  • chili paprika

Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzá adjuk a kukoricát és pirítjuk őket együtt kb. 2 percig. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyival ellepje a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, a húsleves kockát is belerakjuk és a chilit is beleszórhatjuk, attól függően ki mennyire szereti csípősen. Ha ez meg volt, akkor egy botmixer segítségével kicsit összeturmixoljuk, de nem teljesen, maradjon picit darabos! A tejszínhez merjünk egy nagy merőkanállal a kukoricás alapléből és ezt is turmixoljuk össze,majd öntsük a leveshez és keverjük el. Hagyjuk egy párat rottyani és kész is. Ha szeretnénk egy kicsit színezni azt piros paprikával megtehetjuk. Forrón tálaljuk, tetején reszelt cheddar sajttal és levesgyönggyel vagy pirítósra olvasztott fokhagymás cheddar sajttal! :) Jó étvágyat!
1 | 2 >>